TEHOSTETTU PALVELUASUMINEN

Hoitokoti Hermanninranta tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa ja kuntoutusta vammaisille sekä mielenterveyskuntoutujille. Asiakkaille tarjotaan mahdollisuus elää omaa elämäänsä tuetusti. Heidän toiminnallisuuttaan vahvistetaan kannustamalla osallistumaan talon askareisiin ja harrastustoimintaan hoitokodin turvallisessa ympäristössä.

LUONTO LÄHELLÄ

Hoitokoti Hermanninrannan ympäristö on suunniteltu siten, että se mahdollistaa vaivattoman yhteyden luontoon. Luonnonkaunis pihamiljöö joen rannalla tarjoaa viihtyisän ympäristön ulkoiluun ja ajanviettoon. Isot pihat mahdollistavat huonostikin liikkuvan asiakkaan omatoimisen tai avustetun liikkumisen paikasta toiseen. Asiakkaiden mieltymysten mukaan on mahdollista hoitaa kasvihuonetta, puutarhaa tai kasvimaata. Käydä kalastamassa tai uimassa järvessä. Osallistua puutalkoisiin tai käydä vaikkapa poimimassa marjoja viereisestä metsästä. Jokaisella asiakkaalla on mahdollisuus olla haluamallaan tavalla vuorovaikutuksessa luonnon kanssa. Lisäksi Hoitokoti sijaitsee puolen kilometrin päässä Rautalammin keskustasta. Läheinen sijainti tekee kirkonkylän palveluiden hyödyntämisen asiakkaille helpoksi ja he saavat itsenäisesti käydä hoitamassa asioita vointinsa mukaan.

VIIHTYISÄÄ ASUMISTA

Hermanninranta tarjoaa viihtyisät puitteet ja kodinomaisen tunnelman, jossa jokaisen yksilölliset tarpeet pyritään huomioimaan. Asiakashuoneet ovat yhden tai kahden hengen huoneita ja tilavassa yksiössä asiakkaiden on mahdollista harjoitella itsenäistä asumista. Lisäksi asiakkaiden käytössä ovat avarat ruokailu-, oleskelu- ja harrastetilat. Hermanninrannan tilat on suunniteltu liikuntarajoitteisten tarpeet huomioiden, joten liikkuminen apuvälineitä käyttäville on helppoa. Hoitokodin monipuoliset puitteet mahdollistavat asiakkaiden oikeuden yhdessäoloon, mutta myös omaan rauhaan.

Kysy vapaita asiakaspaikkoja

Otamme yhteyttä sinuun 24h kuluessa.

MONIPUOLISTA
VAPAA-AIKAA

Vapaa-aika on tärkeä osa asukkaiden elämänlaatua. Hermanninrannassa vapaa-aikaa vietetään paljon erilaisten pelien, harrastusten ja television katselun parissa. Harrastustoiminnan suosikkilistalla ovat karaoke, bingo ja viikkovisa. Kesäisin yhteinen herkuttelutuokio grillipaikalla on mieluinen ohjelmanumero. Yhdessä juhlitaan syntymäpäivät, pikkujoulut ja vuoden kierron muut juhlapäivät. Osallistumme aktiivisesti oman kunnan tapahtumiin ja välillä käymme reissuilla sekä retkillä myös muualla. Saamme toisinaan vieraita eri seurakunnista ja heidän järjestämään toimintaan saa osallistua oman tahdon mukaan.

LAADUKASTA HOITOA

Hermanninrannassa hoidonlaatua kehitetään ja seurataan jatkuvasti. Henkilökunnan monialainen koulutus luo perustan laadukkaalle hoidolle. Hoitokoti Hermanninranta tuottaa asiakkaille hyvää kokonaishoitoa. Tämän mahdollistaa tiivis yhteistyö läheisten, perusterveydenhuollon, mielenterveyskeskuksen, yksityisten lääkäripalveluiden, sosiaalitoimen, yksityisten fysioterapia- ja toimintaterapiapalveluiden ja edunvalvojien kanssa. Yksilöllisen hoito- ja palvelusuunnitelmien laatiminen yhdessä asukkaan verkoston kanssa luovat raamit toiminnallemme.