Ajankohtaisryhmä
Ajankohtaisryhmän vetäjänä toimii psykiatrinen sairaanhoitaja. Ajankohtaisryhmässä käydään läpi päivän polttavia uutisia sekä puheenaiheita ja keskustellaan niistä. Ryhmä on suunnattu erityisesti skitsofreniaa sairastaville. Ryhmän tavoitteena on tukea mielenterveyskuntoutujien orientoitumista aikaan ja paikkaan sekä helpottaa keskustelujen avulla ahdistuneisuutta ympärillä olevista tapahtumista.
Toimintatunti
Toimintatuntia ohjaa kuntoutukseen suuntautunut lähihoitaja. Toimintatunti on asukkaalle henkilökohtaista aikaa, jossa häntä aktivoidaan mahdollisuuksien mukaan. Toimintatunti on tarkoitettu niille, jotka eivät pysty osallistumaan liikuntaryhmän toimintaan ja sen tavoitteena on asukkaan kuntouttaminen ja virkistäminen. Yhteinen tekeminen määräytyy asukkaan kiinnostuksenkohteiden mukaisesti ja se voi olla esimerkiksi lehdenlukua, ulkoilua tai askartelua.
Hermanniranta tarjoaa asukkailleen erilaisia ryhmätoimintoja, joiden tarkoituksena on pitää yllä asukkaiden aktiivisuutta ja parantaa heidän yleistä hyvinvointiaan. Ryhmät kokoontuvat kerran viikossa.

Liikuntaryhmä
Liikuntaryhmää pitää Hermanninrannassa työskentelevä liikuntaneuvoja. Ryhmän tarkoitus on ohjatusti aktivoida asukkaita liikkumaan ja tarjota yhteistä tekemistä. Se on suunnattu asukkaille, joilla ei ole liikkumisrajoitteita tai liikkumisapuvälineitä. Liikuntamuotoina on esimerkiksi lenkkeily ja kesällä erilaiset pihapelit ja uinti omassa rannassa. Ryhmässä hyödynnetään myös talon omaa kuntosalia ja motorisoituja liikuntapöytiä, joilla lihaksia aktivoidaan ja rentoutetaan.