Hermanninrannassa vapaa-aikaa vietetään paljon erilaisten pelien, harrastusten ja television katselun parissa avarassa tupakeittiössä, oleskelutiloissa tai ulkosalla. Hoitokodilla on oma mönkijä ja moottorikelkka, joilla järjestetään ajeluita asukkaille. Harrastustoiminnan suosikkilistalla ovat viikoittainen karaoke ja talvisin rekiajelu hevosella. Kesäisin yhteinen herkuttelutuokio grillipaikalla on mieluinen ohjelmanumero. Kalastusta, hiihtoa ja muita ulkoharrastuksia pääsee harrastamaan aina kelien mukaan.
Tärkeä osa arkea on saunominen ja näin ollen talon saunat lämmitetään noin kaksi kertaa viikossa. Asukkailla on myös mahdollisuus osallistua kunnon ja voinnin mukaan yleisiin talon askareisiin ja kodinhoitoon.
Monipuoliset vapaa-ajanviettomahdollisuudet mieluisten harrastusten parissa ovat tärkeä osa asukkaiden elämänlaatua ja siihen onkin Hermanninrannassa erityisesti panostettu. Yhdessä juhlitaan syntymäpäivät, pikkujoulut ja vuoden kierron muut juhlapäivät. Osallistumme aktiivisesti oman kunnan tapahtumiin ja välillä käymme reissuilla sekä retkillä myös muualla. Saamme toisinaan vieraita eri seurakunnista ja heidän järjestämään toimintaan saa osallistua oman tahdon mukaan.